Eerste namen!

Moya De Feyter | Jason Hickel | Benedikte Zitouni
Sien Volders | Carolina Maciel de França | Tine Hens
Els Hertogen | Amina Belôrf | Olave Nduwanje
Luc Van Gorp | Gaea Schoeters

Moya De Feyter

Moya De Feyter schrijft poëzie, proza en theaterteksten. Ze debuteerde in 2018 met Tot iemand eindelijk. Een jaar later verscheen Massastrandingen, een caleidoscopische bundel waarin de destructie van onze leefomgeving centraal staat. In maart 2020 besloot ze een Nederlandstalige tak van Poets for the Planet op te richten. Zo begon het verhaal van de klimaatdichters. 

Jason Hickel

De Britse progressieve econoom Jason Hickel is economisch antropoloog en docent aan de London University College. Verder is hij ook auteur van The Divide en meer recent Minder is Meer (Less Is More). Hij schrijft regelmatig in The Guardian en Foreign Policy. Jasons onderzoek richt zich op mondiale ongelijkheid, politieke economie, post-ontwikkeling en ecologische economie. In zijn etnografische werk legt hij de focus op arbeidsmigratie en politiek in Zuid-Afrika.

Benedikte Zitouni

Benedikte Zitouni is docent Sociologie en hoofd van CESIR (Centrum voor Sociologische Interventie en Onderzoek) aan de Universiteit Saint-Louis in Brussel. In de media brengt ze regelmatig het perspectief van het ecofeminisme naar voor.

 

Sien Volders

Sien Volders studeerde kunstgeschiedenis en antropologie. Haar debuutroman Noord (2017) werd lovend ontvangen door de pers en genomineerd voor meerdere prijzen, waaronder de Bronzen Uil en de ANV Debutantenprijs. In haar roman Oogst (2020) beschrijft ze het schrijnende lot van Oost-Europese arbeidsmigranten in de groententeelt in Italië. Met deze roman staat ze op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2021.

Carolina Maciel de França

Carolina Maciel de França is auteur. Ze werd geboren in Pernambuco (Brazilië), woonde in Nederland en studeerde in Antwerpen af als literair vertaler. Sinds 2007 is ze actief in de Vlaamse theaterwereld. In 2019 studeerde ze af aan het cultureel leiderschapsprogramma LinC Lage Landen en begon ze haar eigen multidisciplinaire kunstpraktijk. In 2020 verscheen haar eerste kort verhaal ‘Agatha’ in de bloemlezing AFROLIT. Moderne literatuur uit de Afrikaanse diaspora (uitgeverij Pluim). (foto: Karolina Maruczak)

Els Hertogen

Els Hertogen is directeur van 11.11.11, de Koepel van Internationale Solidariteit. Van kindsbeen af is ze actief rond onrecht en ongelijkheid en een pleitbezorgster van internationale solidariteit. Van liefdadig naar rechtvaardig. 11 stemmen over de toekomst van internationale solidariteit is haar eerste boek (LannooCampus, 2021). 

Olave Nduwanje

De in Burundi geboren Olave Nduwanje identificeert zich als een non-binaire trans-femme. Ze is auteur, jurist en activist (anti-racisme, LGBTQI+ rechten, anti-kapitalisme, gehandicaptenrechten, anti-ecocide, etc.). Nduwanje heeft literaire bijdragen geleverd aan de volgende titels: Zwart-Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen (2018), De Goede Immigrant (2020) en Being Imposed Upon (2020).

Amina Belôrf

Amina Belôrf staat op de planken en schrijft poëzie en proza. Ze is maatschappelijk werkster en columniste. Maandelijks schrijft ze voor Mo* over de wereld rondom haar. Haar poëzie verscheen o.a in de Poëziekrant, DW B magazine en Het Liegend Konijn. Sinds 2019 tourt ze rond met de poëtische voorstelling ‘Atlas – Antwerpen (retour)’, over de levenswandel van haar vader. Ze debuteerde met Zonder het licht te breken (Epo, 2020). 

Tine Hens

Tine Hens is historica, journaliste en auteur van Het is allemaal de schuld van de Chinezen! (EPO, 2021). In dit even speelse als ernstige boek klopt Tine Hens, vertrekkend van tien dooddoeners over het klimaat, aan bij allerhande klimaatwetenschappers. Een zelfhulpboek bij klimaatverwarring. Eerder verscheen van haar hand ook Het Klein Verzet (EPO, 2015).

Luc Van Gorp

Luc Van Gorp studeerde verpleegkunde, filosofie, theologie en management en dit respectievelijk aan de KUL, Oxford University en Vlerick Management School. In 2015 werd hij aangesteld tot voorzitter van CM, en transformeert hij deze naar een moderne organisatie die erop gericht is om zorg te dragen voor mensen, waarde gedreven en vanuit een diep respect voor de menselijke kwetsbaarheid. Hij bracht dit jaar zijn boek Mensenmaat. Een pleidooi voor imperfectie uit (uitgeverij Pelckmans).

Gaea Schoeters

Gaea Schoeters schrijft romans, theaterteksten en operalibretto’s. Als auteur debuteerde ze met het reisboek Meisjes, moslims en motoren, daarna volgden de romans De kunst van het vallen en Zonder Titel #1. Recent verschenen van haar o.a. de Kate Tempest-vertaling Tiresias (Toneelhuis/Poëziecentrum) en de roman Trofee (Querido), dat een ode is aan de wilde natuur en een scherpe kritiek op onze omgang met Afrika.

Tickets

De ticketverkoop start mid-augustus. Klik hieronder om op de hoogte te blijven.

 

Contacteer ons

3 + 11 =