Programma

Labiomista, Genk

In 2019 lanceerde kunstenaar Koen Vanmechelen LABIOMISTA, een evoluerend kunstwerk gesitueerd op de fundamenten van een voormalige dierentuin in Genk.
Vanmechelen is een van de meest veelzijdige denkers van deze tijd. Hij werkt op de samenvloeiing van kunst, wetenschap, filosofie en gemeenschap. LABIOMISTA is de belichaming van zijn artistieke en filosofische visie. Het is gebaseerd op het geloof in kunst als motor van wederzijds begrip en als leidraad bij het zoeken naar antwoorden op de grote uitdagingen van de 21ste eeuw, de relatie tussen natuur en cultuur en in het bijzonder de ontwikkeling van duurzame gemeenschappen.
Het park van 24 hectare is een permanent en evoluerend kunstwerk, een tuin van orde en chaos, een arena van cultuur en natuur. Het nodigt uit, daagt uit en inspireert. Het is een broeinest voor een schat aan nieuwe ideeën, creaties, projecten en samenwerkingen; en een ontmoetingsplaats voor alle soorten van deze wereld.
Het gesprek wordt exclusief gehost in de privéstudio van de kunstenaar. Zitplaatsen zijn beperkt. Met je Ecopolis-ticket heb je ook gratis toegang tot het park.
 
 

 ‼️UPDATE: het programma van Labiomista gaat niet door. Volg Ecopolis via de livestream van Kaaitheater. 

}

10:00 – 17:30

Labiomista bezoek

LABIOMISTA is open van 10:00 tot 17:30 uur en bezoekers rekenen best 2 uur voor een bezoek, aansluitend of voorafgaand aan het inhoudelijke programma.

}

12:30 – 14:00

Het dier ontmoeten

Livestream vanop Ecopolis Brussel

Al eeuwen zijn we geïntrigeerd door dieren en gebruiken we ze in onze verhalen. Wie kent De Vos Reynaert niet? Nog maar recent leren we hoe klein de verschillen tussen mens en dier wel zijn. Wat betekent een begripvolle relatie met dieren met erkenning van hun eigen vermogens?

Een gesprek dat nieuwe paden verkent met Eva Meijer (schrijfster, filosofe en kunstenaar), Hans Van Dyck (professor gedragsbiologie) en Hendrik Schoukens (milieujurist).

}

14:00 – 16:00

Live gesprekken

  • Introductie Ecopolis: Again(st) Nature
  • Introductie LABIOMISTA door Koen Vanmechelen  
  • Zijn we nodig? De positie van het menselijk dier. Rondetafel met Koen Vanmechelen, Ignace Schops, Glenn Deliège en Lara Klaassen. Moderator: Peter Dupont

Bestel tickets

Contacteer ons

15 + 5 =